Klassens raskeste autofokus

Fujifilm lar seg ikke skremme av konkurrentene og lanserer modell X-E2 med stor sensor og lynrask hybrid autofokus.

18. oktober 2013

Fujifilm har lansert systemkameraet X-E2 med sin nyeste X-Trans cmos-sensor med en oppløsning på 16,3 megapiksler. Teknologisik er sensoren utviklet slik at man unngår moiré og fargefeil, selv om det ikke er noe low-pass-filter her. Fordelen er særlig at det forbedrer oppløsning og skarphet.

Takket være kameraets prosessor, EXR Processor II, mer enn fordobler man hastighetene i forhold til forrige generasjon. Ifølge produsenten får man her klassens raskeste autofokus på bare 0,08 sekunder, så man alltid kan rekke å fange motivet. Den hybride autofokusen forener kontrastdeteksjon med en forbedret fasedeteksjon, så man svært nøyaktig kan fange motiver under dårlige lysforhold samtidig som man kan fotografere kjappe motiver.

Kameraet er også forbedret når det gjelder HD-videoopptak, og ved hjelp av en wi-fi-knapp er det lett å dele opptakene med andre når man er på farten. X-E2 forventes å komme på markedet i november til en antatt pris på cirka 5800 kroner for huset alene. Med en kit-optikk på 18-55 mm forventer vi en pris på cirka 8000 kroner.

Kanskje du er interessert i...