Kodak på vei med systemkamera

For ett år siden annonserte Kodak at firmaet ikke lenger ville produsere kameraer, men nå er det en ny og spennende modell underveis.

21. januar 2013

Kodak hadde et svært dårlig 2012, og firmaet gikk blant annet til betalingsstopp på grunn av den dårlige økonomien og stanset produksjonen av digitalkameraer. Men nå er det tilsyneladetde nye kameraer underveis med firmaets navn på fronten.

Kodak har nemlig gjort en avtale med firmaet JK Imaging, som gir JK Imaging lov til å bruke Kodak-merket på digitalkameraer, videokameraer med mer. Og ifølge petapixel.com har firmaet på et pressemøte i Beijing løftet på sløret for systemkameraet S1.

Det skal angivelig være et Micro Four Thirds-kamera, som altså bruker samme standard som Olympus’ og Panasonics speilløse systemkameraer. JK Imaging sluttet seg da også til organisasjonen bak Micro Four Thirds-standarden.

Så langt har det ikke sluppet ut mye informasjon om kameraet, som skual komme på markedet til sensommeren eller høsten. Det skal også være en rekke kompaktkameraer på vei med Kodaks navn på fronten.

Kanskje du er interessert i...