Leica fikk mye ros for designet av systemkameraet SL tilbake i 2015. Kameraet, som føles som en stridsvogn, var fullpakket av smarte finesser og kreative løsninger.
Etter fire år er det imidlertid tid for oppgradering på flere fronter, og det får vi med nye SL2.
I tillegg til felles L-fatningen som både Panasonic og Sigma støtter, har Leica SL2 ganske mange likheter med Panasonics toppmodell S1R.
Og det er veldig positivt.
Les også: Slik klarte Leica SL seg

På baksiden er det et innstillingshjul, en styrespak og tre programmerbare knapper.
© LeicaLeicas høyeste opløsning i SL2
Hjertet i Leica SL2 er den nye bildebrikken med en oppløsning på 46,7 megapiksler.
Mye tydet på at Leica har hentet bildebrikken fra kompaktkameraet Q2 med samme oppløsning. Ifølge Leica skal brikken levere et svært stort dynamisk omfang og en fargedybde på 14 bit per fargekanal samt en maksimal lysfølsomhet på ISO 50 000.
Hvis de 46,7 megapikslene ikke er nok, kan Leica SL2 – helt som på Panasonic S1R – stilles inn til såkalt Multishot, der kameraet kan ta opptil åtte bilder og automatisk sette dem sammen til et bilde på 187 megapiksler.
Dessuten byr Leica SL2 på mulighet for video i 4K med 60 bilder i sekundet og HD med hele 180 bilder i sekundet.
Les også: Så godt er Panasonic DC-S1R
Leica SL2 er klart for action
Noen av de tingene vi savnet med forgjengeren fra 2015, skal det nå være ordnet opp i. Vi var for eksempel ikke imponert over autofokus ved actionfotografering. Med nye Leica Object Detention AF skal autofokus nemlig bade være raskere og sikrere enn forgjengeren Leica SL.
Også ansiktsgjenkjenning er mulig nå, og autofokus skal automatisk kunne se forskjell på bevegelige og stillestående motiver. På den måten kan den selv bytte fra bevegelsesprioritet til fokusprioritet.
Les også: Få kontroll på kameraets fokusbegreper
Helt rolige opptak med Leica SL2
En annen nyhet i kameraet, som vi setter spesielt stor pris på, er at Leica SL2 har fått Innebygd bildestabilisering. Tidligere kunne det være litt av en utfordring å holde det tunge kameraet og de tilsvarende tunge objektivene i ro på lengre lukkertider enn 1/60 sekund.
Med innebygd bildestabilisering får en lang rekke ustabiliserte Leica M-objektiver dermed helt nytt liv.
På tross av bildestabiliseringen har kameraet stort sett samme mål som forgjengeren, hvilket vil si 14,6 x 10,6 x 4,2 cm.
Kameraet, som veier 850 gram, er dessuten kraftig værtettet.
Les også: Sterk allianse mellom Leica, Panasonic og Sigma
Leica SL2 skrur opp farten
I tillegg til sikrere autofokus indikerer den nye Maestro III-prosessoren at SL2 i større grad skal være forberedt på action.
Kameraet kan nemlig knipse 10,0 bilder i sekundet med den mekaniske lukkeren. Velger man elektronisk lukker, er hastigheten oppe på 20,0 bilder i sekundet.
Kamerahuset på Leica SL2 har også fått noen markante forbedringer og et nytt grep skal sikre bedre ergonomi. Skjermen er nå 3,2 tommer stor med en oppløsning på 2,1 millioner punkter. Søkeren er nå oppe på en oppløsning på hele 5,8 millioner punkter som skal sikre et svært stort og krystallklart søkerbilde.
Nye Leica SL2 har en veiledende pris på 66 500 kroner.