Lekkerbisken fra Fujifilm

Fujifilm X-T1 er nettopp blitt offentliggjort, og her i DIGITAL FOTO har vi allerede prøvd kameraet, slik at vi nå kan gi deg et førsteinntrykk.

Da vi i forkant av dagens lansering fikk Fujilfilm X-T1 i hendene, var det spesielt den kjempestore elektroniske søkeren vi la merke til. Søkeren er enda større enn den optiske søkeren hos Canon EOS-1D X, og den har en høy oppløsning på 2,36 millioner punkter. Søkeren har såkalt Dual View, noe som betyr at den kan deles opp i to, så man kan se det vanlige søkerbildet og et nærbilde samtidig.

Det er snakk om et systemkamera i et speilreflekshus, og den føles enorm og gir et inntrykk av god kvalitet. Størrelsen føles helt riktig, det ligger perfekt i hendene. X-T1 har produsentens nyeste X-trans cmos II-sensor med 16,0 megapiksler, som støttes opp av den kraftige EXR Processor II. Med mer enn 75 forseglinger er selve huset både støv- og vanntett, og det tåler kulde ned til minus 14 grader. Fujifilm lanserer to nye værbestandige optikker med brennvidder på 18-135 mm og 16-55 mm senere i år.

Kameraets fleksible lcd-skjerm er også svært flott. Den er på 3,0 tommer med en oppløsning på 1,04 millioner punkter. Blant de mange andre innbydende detaljene er muligheten for å fjernstyre kameraet fra en smarttelefon eller et nettbrett via wi-fi samt seks programmérbare funksjonsknapper. X-T1 koster 10 499 kroner for huset alene. Ønsker man X-T1 med en kit-optikk på 18-55 mm, er prisen 14 499 kroner.

Kanskje du er interessert i...