Fujifilm GFX 100II

Fujifilm GFX 100II måler bare 15,2 x 11,7 x 9,9 cm og veier bare 1030 gram inkludert den utskiftbare søkeren.

© Fujifilm

Mellomformatet tas til et nytt nivå med Fujifilm GFX 100II

Fujifilms absolutte flaggskip byr ikke bare på skyhøy oppløsning. Mellomformatkameraet GFX 100I II har nå også intelligent autofokus og høy hastighet.

13. september 2023 av Poul Siersbæk

Fujifilm har nettopp lansert sitt absolutte flaggskip GFX-kamera med stor mellomformatbrikke på Fujifilm X Summit i Stockholm, og Digital FOTO sitter selvfølgelig på første rad.

Fujifilm GFX100 II har, i likhet med forgjengerne GFX 100 og GFX 100S, en fantastisk oppløsning på 102 megapiksler. Dette er imidlertid en helt ny bildebrikke som er dobbelt så rask, noe som gir den mye høyere hastigheter enn vi har vært vant til i denne klassen.

Kameraet kan nemlig ta 8,0 bilder i sekundet, noe som er verdensrekord for et mellomformatkamera. I tillegg bidrar den nye bildebrikken, sammen med den raske X-Processor 5, til raskere datahåndtering, slik at bufferen ikke går i stå når det er mye å gjøre.

>Les også: Så bra er Fujifilm GFX100 S

Fujifilm GFX100 II

Søkeren på Fujifilm GFX100 II har en oppløsning på 9,44 millioner punkter og en oppdateringsfrekvens på 120 bilder per sekund.

© Fujifilm

Sterkt forbedret autofokus

Den høye hastigheten er ikke det eneste som gjør GFX100 II egnet til å ta actionfylte bilder. Kameraets fokussystem har gjennomgått en svært omfattende forvandling.

Med utgangspunkt i de nye intelligente fokussystemene i de nyeste X-kameraene er det nå snakk om lynraskt følgefokus med intelligent sporing som kan oppdage og følge spesifikke motiver som mennesker, dyr, fugler, biler, motorsykler, fly og tog.

Kameraets innebygde bildestabilisering har også fått et kraftig løft. Den kan kompensere for hele 8,0 trinn. 

Fujifilm GFX100 II

Fujifilm GFX100 II er utstyrt med en stor skjerm på toppen som gir god oversikt over de valgte innstillingene.

© Fujifilm

Også til krevende filming

Det kompakte kameraet er mindre enn et fullformatkamera som Nikon Z 9, og vårt førsteinntrykk av kameraet er svært lovende. Kameraet ligger veldig godt i hendene, og det er først når du ser den store diameteren på objektivene at du skjønner at det er et mellomformatkamera. Betjeningen er like oversiktlig og enkel som med de mindre X-modellene.

Som en ekstra bonus kan kameraet nå også ta opp video i 8K med 30 bilder per sekund eller 4K med 60 bilder per sekund. Opptak i avanserte formater som Apple ProRes er også mulig.

Prisen er 95 990 kroner.

I forbindelse med lanseringen av GFX100 II kunngjorde Fujifilm også de tre nye objektivene FUJINON GF55 mm F1.7 R WR, FUJINON GF110 mm F5.6 T/S Macro og FUJINON GF30 mm F5.5 T/S.

Vi er allerede i gang med å teste Fujifilm GFX100 II, så hold utkikk etter anmeldelsen vår i Fordelssonen.

Kanskje du er interessert i...