Mer system fra Canon

Canon er klare med EOS M10, som er en ny lillebror blant de speilløse systemkameraene deres. Det er også kommet et nytt glass til EOS M.

14. oktober 2015

Canon har vært nølende med å gå inn på markedet for speilløse systemkameraer, hvor de hittil kun har laget to modeller, nemlig EOS M fra 2012 og avløseren EOS M3, som kom tidligere i år, men nå kommer det en billigere utgave med stor APS-C-sensor og utskiftbar optikk.

EOS M10 har en oppløsning på 17,9 megapiksler og har Canons Hybrid CMOS AF II-fokussystem, som skulle sikre rask fokusering med 49 fokuspunkter, og man kan fokusere kontinuerlig når man tar opp video i Full HD. Kameraet er utstyrt med en DiGIC 6-prosessor som skulle sikre mindre støy i bilder tatt i svakt lys.

Det er ikke søker i kameraet, så man komponerer ved hjelp av skjermen på 3,0 tommer som er berøringsfølsom. Skjermen er fleksibel og kan vippes opp så den peker rett frem.

Sammen med EOS M10 lanserer Canon også et nytt, kompakt kitobjektiv som gir en brennvidde tilsvarende 24-72 mm. EF-M 15-45mm F3.5-6.3 IS STM, som objektivet heter, har bildestabilisering og en lydløs STM-motor som gir glidende fokusskift, noe som er en fordel ved videoopptak. Det nye objektivet veier bare 130 gram.

Canon EOS M10 koster rundt 4500 kroner for huset alene, og kjøper man det i et kit med det nye objektivet er prisen 5500 kroner. Objektivet alene koster 2499 kroner.

Kanskje du er interessert i...