Moderne klassiker fra Olympus

I år er det 50 år siden det legendariske Olympus PEN F ble lansert, og det feirer firmaet med det nye PEN E-P5, som har lånt masse designelementer fra forgjengeren og er proppfull av helt ny teknologi.

Med det nye PEN E-P5 har Olympus laget tydelige referanser til PEN F, som ble lansert i 1963 og også hadde hadde en sølvfagvet topp med inngraverte bokstaver. Foruten retro-designen er det absolutt ikke noe gammeldags over det nye kameraet, som har en Live MOS-sensor på 16,0 megapiksler.

Man kan ta ni bilder i sekundet, og lukkertiden kan komme helt ned på 1/8000 sekund. I tillegg er kameraet utstyrt med funksjonen Super Spot AF, hvor man kan stille skarpt på en svært liten del av bildet bare ved å trykke på den berøringsfølsomme skjermen.

PEN E-P5 er dessuten utstyrt med wi-fi, så man blant annet kan fjernstyre det fra en smarttelefon, hvor man ser et søkerbilde på telefonskjermen. Ved hjelp av smarttelefonen kan man også legge til gps-koordinater til bildene i kameraet.

Bildestabiliseringen, som foregår på bildebrikken, arbeider i fem akser og kan selv registrere hvilke akser den ikke skal bruke – f.eks. når man panorerer. Som tilbehør kan man få en elektronisk søker med en oppløsning på 2 360 000 punkter samt et håndgrep i tre.

Kanskje du er interessert i...