Nå blir systemkameraet smart

Samsung har lansert verdens første kamera med utskifbart objektiv og operativsystemet Android, som man kjenner fra smarttelefoner, og Galaxy NX har alltid forbindelse til internett.

21. juni 2013

Nå er det ikke lenger bare telefonen som må bruke SIM-kort, men også systemkameraet. Det nye Samsung Galaxy NX har nemlig 3G og LTE-forbindelse til mobilnettet, så du med en gang kan legge ut blinkskuddet, så andre kan se dem. Og operativsystemet i kameraet er Android i den nyeste versjon 4.2.

Det betyr at man kan installere apper til f.eks. bildebehandling og har tilgang til blant annet e-post og kalender direkte i kameraet. Kameraet har innebygd gps, og ved hjelp av funksjonen Photo Suggest kan det komme med forslag til steder å fotografere.

Galaxy NX har en cmos-sensor i APS-C-størrelse med 20,3 megapiksler. Det er en hybrid autofokus, og man kan ta 8,6 bilder i sekundet. Lcd-skjermen er på 4,8 tommer, og den er naturligvis berøringsfølsom. Forløpig er det 13 forskjellige objektiver å velge imellom til Samsungs NX-system, og kameraet selges i kit med et objektiv på 18-55 mm for cirka 12 000 kroner når det kommer i butikkene i august.

Kanskje du er interessert i...