Nikon er klar med D810

Nå kommer Nikon med et nyt full-frame-kamera til entusiastfotografen. Oppløsningen hos D810 er på topp, og både lysmåler, autofokus, bildebrikke og prosessor er forbedret.

Nikon er nå klar med avløseren for full-frame-kameraet D800, som er siste trinn i kameraporteføljen før det helprofesjonelle D4s. Oppløsningen på det nye D810 er fortsatt 36,2 megapiksler, men bildebrikken er ny. Akkurat som i den tidligere spesialmodellen D800E, er det ikke noe anti-alias-filter foran bildebrikken på den nye moellden. Faktisk har Nikon fjernet Low-pass-filteret helt, der det bare var deaktivert på D800E. Det skal gi mer detaljrike bilder enn på forgjengeren.

Autofokus skal også være raskere og mer presis, blant annet på grunn av nye algoritmer. Mens forgjengeren kunne ta 4,0 bilder i sekundet, kan D810 ta 5,0. ISO er også satt kraftig opp, så man nå kan velge en verdi tilsvarende 51 200. I tillegg er det kommet en helt ny høylysvektet lysmåling, som blant annet skal være godt egnet til f.eks. konserter, der lyset skifter hele tiden.

Kamerahuset har en veiledende pris på 28 790 kroner.

Kanskje du er interessert i...