Nikon med raskere toppmodell

Det nye systemkameraet 1 V2 kan ta hele 15 bilder i sekundet og er optimert for å glede en krevende fotoentusiast.

24. oktober 2012

Nikon er klar med et nytt flaggskip i sin 1-serie av systemkameraer, og det er gode nyheter til dem som elsker å knipse motiver i bevegelse. Takket være den nye bildeprosessoren Expeed 3A kan Nikon 1 V2 ta hele 15 bilder i sekundet i full oppløsning – og vel å merke med kontinuerlig autofokus. Med fokus låst et bestemt sted kan man faktisk ta hele 60 bilder i sekundet.

I likhet med de andre modellene i serien bruker nyheten en kombinasjon av fasedetekterende og kontrastbasert autofokus på bilderbrikken, men det har fått en ny sensor med en oppløsning på 14,2 megapiksler. Den øvre ISO-grensen er på 6400, og med funksjonen Smart-bildevelger kan man få kameraet til å ta 20 bilder kjapt på rad, hvoretter det beste blir valgt.

Nikon 1 V2 vil også glede den krevende fotoentusiasten, fordi det nå er mulig å innstille ting som f.eks. ISO og hvitbalanse raskt med et trykk på en funksjonsknapp. På samme måte kan man lett velge eksponeringsprogram fra et hjul på toppen av kameraet. Det nye flaggskipet kan kjøpes fra den 22. november og koster veiledende 7190 kroner. Det fås i kit med et objektiv på 10-30mm for 8590 kroner.

Nikon lanserer også et nytt teleobjektiv med zoom til full-frame-kameraer, nemlig AF-S NIKKOR 70-200mm F4.0G ED VR. Det dekker brennvidden 70-200 mm og har en fast blender på F4.0. Det kommer med en forbedret bildestabilisering, noe som skulle gi muligheter for lukkertider som er hele fem ganger lenger enn vanlig. Objektivet kommer i desember og koster 10 390 kroner.

Kanskje du er interessert i...