Fujifilm X-T2 + X-Pro2

Ny firmware på vei til Fujfilms to toppmodeller blant de speilløse systemkameraene.

© Fujifilm

Ny firmware gjør toppmodellene til Fujifilm enda bedre

En ny og gratis internprogramvare er på vei til Fujifilm X-T2 og X-Pro2. Nå kommer det en lang rekke nye funksjoner og forbedringer for de to toppmodellene.

Nok en gang beviser Fujifilm at de er kongene av kundepleie. 

Der hvor de fleste andre produsentene sender ut firmware-oppdateringer for å fikse småfeil, er Fujifilm kjent for å legge til nye funksjoner og gi vesentlige forbedringer til kameraene sine ved hjelp av oppdateringer kundene selv kan installere i kameraene.

Fujifilm har nettopp offentliggjort nye gratisoppdateringer for X-T2 og X-Pro2, som gir hele 33 forbedringer til toppmodellene sine i X-serien. 

I slutten av mars kommer versjon 2.00 for X-T2 og versjon 3.00 for X-Pro2 med hele 27 oppdateringer, og i mai kommer versjon 2.10 og 3.10 med ytterligere seks forbedringer.

Bedre fokus

Fujifilm meny

Blant annet er det forbedringer av autofokus på vei.

© Fujifilm

En av nyhetene er at man kan velge lukkertider på opptil 15 minutter, mot 30 sekunder i den nåværende programvaren. 

Autofokus med ansiktsgjenning blir også raskere, og man kan velge en enda mindre størrelse på autofokuspunktet, slik at det blir til sammen seks størrelser å velge mellom.

Med Auto Bracketing, hvor man tar flere bilder med forskjellige eksponeringer, kan man i dag ta tre bilder, men det utvides til ni bilder med den nye firmwaren

På X-T2 kommer det også en rekke forbedringer av videofunksjonen, så man f.eks. kan endre ISO-verdien og få opp et histogram under filmingen.

I oppdateringene, som kommer i mai, blir det blant annet mulig å justere lysstyrken i den elektroniske søkeren ytterligere. 

Fujifilms engelsk-språklige hjemmeside kan du se en liste med alle nyhetene.

Kanskje du er interessert i...