Pentax K-5 II

Ny Pentax ser i mørket

Nyheten Pentax K-5 II har klassens mest lyssterke autofokus, men der stopper ikke overraskelsene i det forbedrede flaggskipet. Firmaet kommer også med en rå teleoptikk.

12. september 2012

Pentax og Ricoh slår de profesjonelle flaggskipene fra Canon og Nikon ned i støvlene når det dreier seg om å kunne stille skarpt i svakt lys. Nye Pentax K-5 II har nemlig en helt ny autofokussensor kalt SAFOX X, som kan fokusere i mørke helt ned til -3 EV. Konkurrentene sier stopp ved -2 EV, det er en forskjell på ett eksponeringstrinn.

Firmaet overrasker også med en ny spesialitet, man kan få den spesielle utgaven K-5 IIs, hvor anti-aliasing filteret er fjernet fra bildebrikken. Det gir skarpere bilder på bekostning av risikoen for moiré. Denne ekstra muligheten så vi første gang med Nikons D800E.

Pentax K-5 II er værbestandig med 77 forseglinger og fungerer ned til ti kuldegrader. Kameraet har fått en ny skjerm på 3,0 tommer som minimerer refleksjoner, og søkeren dekker 100 prosent av motivet. Bildebrikkens oppløsning er på 16,3 megapiksler.

En annen oppiktsvekkende nyhet er det nye supertele-objektivet HD Pentax DA 560mm F5.6 ED med en egen HD Coating-overflatebehandling av linsene, som skal gi høyere bildekvalitet. Pentax Ricoh er også klare med det nye zoomobjektivet smc PENTAX DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM samt systemkameraet Q10 med en oppløsning på 12,4 megapiksler. Q-serien bruker mindre sensorer enn dem med K-fatning.

Kanskje du er interessert i...