Ny speilløs toppmodell fra Canon

Ventetiden er over. Canon er klare med EOS M5 - som endelig har innebygd søker.

15. september 2016

Vi må tilbake til februar 2015 for å finne et nytt speilløst systemkamera fra Canon. Det var EOS M3. Nå er Canon klare med en splitter ny toppmodell i M-serien.

Noe av det vi har savnet i de andre M-modellene, er en innebygd søker. Den har Canon nå fått plass til, og den store søkeren har en oppløsning på 2,36 millioner punkter. Dessuten er skjermen nå både berøringsfølsom og fleksibel.

Vi har allerede hatt kameraet mellom hendene, og vi er ganske så begeistret for skjermen, den fungerer veldig fint sammen med kameraets autofokus.

Kameraet er bygd opp rundt noen av de samme finessene som på det avanserte kompaktkameraet PowerShot G7 X Mark II. Det gjelder f.eks. Dual Pixel-sensoren og Digic 7-prosessoren. Oppløsningen er på 24,2 megapiksler.

Bluetooth og gps

Hastigheten er økt kraftig, så nå kan EOS M5 knipse 9,0 bilder i sekundet. Hvis man bruker følgefokus actionknipsing, er hastigheten 7,0 bilder pr. sekund. Lysfølsomheten er også forbedret, så nå kan man velge ISO 25 600, og kameraet har både innebygd wi-fi og gps.

Nytt for dagen i et Canon-kamera er at man også finner Bluetooth, så man kan fjernstyre kameraet fra smarttelefonen uten å skulle koble til telefonen fra et annet nettverk. Dessuten er det mer energibesparende enn wi-fi.

Samtidig med lanseringen av EOS M5, er Canon også klare med et nytt EOS M-objektiv. Det er et allround-objektiv på 18–150 mm som heter EF-M 18–150mm F3.5-6.3 IS STM,og prisen er 4979 kroner.

Canon EOS M5 er ikke et billigkamera. Kamerahuset alene med EF-EOS M-adapter koster 11 269 kroner. Man kan også kjøpe det i sett med et 15–45 mm-objektiv eller med det nevnte, nye allroundobjektivet

Kanskje du er interessert i...