Nytt Panasonic-flaggskip bruker 4K

Den nye toppmodellen Lumix GH4 er proppfull av kraftige funksjoner til både video- og fotoentusiasten. Det lokkes f.eks. med ny sensor og forbedret autofokus.

7. februar 2014

Panasonic har satt alle kluter til i sitt nye flaggskip GH4, som garantert vil vekke stor begeistring blant videoentusiaster fordi det kan ta opp i 4K. Det er utviklet en helt ny bildebrikke til kameraet, der data kan avleses 50 prosent raskere enn tidligere. Det er med på å sikre at man ikke får en såkalt rullende effekt på videosekvensene.

Den nye sensoren på 16,1 megapiksler gjør også at man kan ta opp Full HD-video med 96 bilder i sekundet og dermed få flotte slow motion-effekter. Kameraet har fått en ny bildeprosessor, som blant annet sørger for lavere støy på høy ISO ved hjelp av en avansert støyreduksjon.

Fotoentusiasten kan også glede seg over å kunne ta hele 12 bilder i sekundet, og GH4 er også værbestandig. Autofokus er dessuten forbedret. Ved hjelp av teknologien Depth from Defocus kan GH4 nemlig stille skarpt raskere enn før, og Panasonic har bygd inn en funksjon til å gjenkjende øyne og stille skarpt på dem automatisk.

Det lokkes også med en elektronisk søker av typen OLED med en oppløsning på 2,359 millioner punkter, mens den fleksible skjermen er berøringsfølsom. Entusiasten vil i tillegg sette pris på at det er direkte knapper til å styre ISO, hvitbalanse og eksponeringskompensasjon.

Panasonic GH4 lanseres i april. Prisen er ennå ikke klar, men regn med rundt 1500 Euro for kamerahuset alene. Det tilsvarer til rundt 12 600 kroner i veiledende pris.

Kanskje du er interessert i...