Nytt systemkamera fra Panasonic

Panasonic er klar med et nytt og avansert systemkamera til entusiastene. Lumix DMC-GF6 er utstyrt med en kreativ verktøykasse som skal overskygge tidligere Lumix-kameraer.

Det nyeste Micro Four Thirds-kameraet fra Panasonic heter Lumix DMC-GF6. Det avløser Lumix DMC-GF5, og det høyst kompakte kameraet er forbedret på en lang rekke punkter. Oppløsningen er f.eks. økt fra 12,0 megapiksler til 16,0 megapiksler på en splitter ny cmos-sensor. Også bildeprosessoren, som er av typen Venus, er nyutviklet.

GF6 klarer ISO 25 600, så nå er det mulig å ta bilder under håpløse lysforhold. Autofokusen, som er kontrastbasert, har en responstid på 0,09 sekunder, som skulle sikre knivskarpe actionbilder. Kameraet er fullt av smarte effektfiltre som vil glede kreative fotografer.

Kameraskjermen er på 3,0 tommer og består av hele 1 040 000 punkter. Skjermen, som er berøringsfølsom, er nå fleksibel og har en synsvinkel som er 25 prosent bredere enn tidligere. Det er innebygd wi-fi, og med en såkalt Instant Tarnsfer-funksjon er det mulig å overføre bilder til en smarttelefon eller et nettbrett i løpet av et øyeblikk.

DMC-GF6 introduseres i butikkene i løpet av våren og vil kunne kjøpes i sett med det nye, enda mer kompakte objektivet på 14-42 mm, eller med X-objektivet på 14-42 mm med powerzoom. Kameraet kommer i fargene svart og hvitt. Prisen er ennå ikke fastsatt.

Kanskje du er interessert i...