Olympus E-PM1

Her er den flotteste modellen i PEN-serien, og prisen er helt riktig. Med E-PM1 har Olympus perfeksjonert systemkameraet, som de var med på å finne opp, og bare ett svakt punkt gjenstår.

13. januar 2012

Etter en fototur ble det raskt klart at Olympus' nye systemkamera E-PM1 leverer svært gode bilder tatt i betraktning at det bare koster snaue 4300 kroner. Eksponering og fargegjengivelse er svært sikker, og fargene kan tilpasses brukeren. Vi hadde hatt all slags vær, fra sol til overskyet med småregn. Innendørs håndterer kameraet blandingslys fint. Objektivet, som er en ny og lettere versjon av Olympus' opprinnelige sammenklappbare modell på 14-42 mm, er ikke bare skarp og kontrastrik, men fokuserer også betydelig raskere enn forgjengeren.

Detaljgjengivelsen er god, med tanke på kameraets forholdsvis beskjedne oppløsning, og korn er under flott kontroll ved høy ISO. Man kan uten problemer bruke ISO 1600. ISO 3200 og 6400 er også brukbare, men i praksis er ISO 12 800 faktisk ubrukelig på grunn av støy.

Til gjengjeld er den innebygde blitsen kameraets eneste alvorlige svake punkt. Den følger med i løsvekt og må dyttes på plass i kameraet før den kan brukes. Både på blits og kamera sitter det små deksler som er dømt til å bli borte. Vi lot dem derfor ligge igjen på hotellet.

Konklusjon 85%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 3, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Konklusjon

Olympus utnytter systemkameraets potensiale godt med E-PM1. Det er et elegant og kompakt kamera, som til og med tar glimrende bilder til en svært rimelig pris. Alt i alt er modellen en fornøyelse å bruke, men den avtagbare blitsen er vanskelig å jobbe med. Vi savner også en elektronisk søker, og ergonomien svikter litt.

Kanskje du er interessert i...