Olympus gjenoppliver legendarisk kamera

Olympus har nettopp lansert en toppmoderne utgave av det historiske kameraet PEN-F. Kameraet er fylt med avanserte funksjoner hentet fra bl.a. E-M5 II.

27. januar 2016

Retrobølgen er langt fra over. Det er Olympus' siste kameralansering et godt bevis på. PEN-F er nemlig navnet på Olympus' nyeste systemkamera, som i utformingen er tydelig inspirert av 60-tallets PEN-modeller. Kameraet er den første PEN-modellen som har innebygd elektronisk søker. Det har en oppløsning på 2,36 megapiksler. Skjermen på kameraet er på 3,0 tommer og har en oppløsning på 1,04 megapiksler. PEN-F har samme avanserte bildestabilisering som E-M5 II, som kan korrigere i fem akser.

Kameraet er utstyrt med en nyutviklet sensor på 20,0 megapiksler og Olympus' nyeste TruePic VII-prosessor. Utformingen er klassisk med mange innstillingshjul, som gir hurtig og direkte adgang til mange av de viktigste funksjonene.

Veiledende utsalgspriser er: PEN-F kamerahus: 13.499 kroner. PEN-F m/ M.Zuiko14-42mm EZ Zoom: 14.999 kroner PEN-F m/ M.zuiko 17mm F1.8:15.999 kroner.

Kanskje du er interessert i...