Olympus OM-D E-M1 MARK II

Olympus lanserer ny toppmodell - vil være de beste

Profesjonelle kameraer trenger ikke være store monstre. Olympus vil sette nye standarder for et avansert kamera som er enkelt å ha med på farten - både for entusiasten og for den profesjonelle fotografen.

Allerede før lukkerutløseren er presset helt ned, har nye Olympus OM-D E-M1 MARK II tatt 14 bilder bare som en håndsrekning til den profesjonelle fotografen – hvis uhellet skulle være være ute, og mesterskuddet likevel ikke skulle være fanget. De 14 bildene er imidlertid ingenting mot de 60 bildene i sekundet som kameraet er i stand til å ta når autofokusen (AF) og autoeksponering (AE) er slått på. Snakker vi om raw, knipser OM-D E-M1 Mark II 18 bilder pr. sekund i 20,4 megapiksler RAW.

Lettvekter med rå autofokus

Med de svimlende hastighetene håper Olympus først og fremst på å få tak på entusiaster og profesjonelle innen dyre-, nyhets- og sportsfotografering, som konstant er på farten. Selve huset veier like under 500 gram.

Olympus har jobbet spesielt med å forbedre autofokussystemet, det er et helt nytt system for fasedeteksjon på bildebrikken når det gjelder presisjon, sporingskapasitet og innstilling i realtid. Det er 121 autofokuspunkter, og sporingen bruker en algoritme dedikert til motiver som beveger seg, som skal forbedre fokus i sekvenser med en hastighet på 18 bilder pr. sekund. Selv kaller Olympus, uten blygsel, sitt nye kamera et av de beste de noensinne har laget. Vi dekker Photokina hele uken, og du kan lese alle nyhetene her., følge med på Digital FOTOs Facebookside eller følg med på Instagram @DigiNordic.

Kanskje du er interessert i...