Panasonic viser muskler

Det nye flaggskipet GH3 er blitt kraftigere, raskere og er proppet med alle de siste, nye funksjonene. Og videoentusiastene er blitt hørt.

17. september 2012

Panasonic har skrudd på alle knappene da de skulle utvikle Lumix DMC-GH3, som er firmaets hittil største, mest robuste og avanserte systemkamera. Huset er bygd i magnesium, og er nå blitt fukt- og støvbeskyttet. I tillegg lover Panasonic lynrask autofokus, som skal kunne stille skarpt på bare 0,07 sekund, og nå kan du ta seks bilder i sekundet i full oppløsning.

Både den fleksible skjermen og den elektroniske søkeren er av OLED-typen, som sørger for høyere kontrast når man ser motivet igjennim den. Skjermen har 614 000 punkter, mens oppløsningen på søkeren er 1,74 millioner punkter.

Digital Live-sensoren er på 16,0 megapiksler og kan gå opp til ISO 25 600 i utvidet tilstand. Det er også innebygd trådløs forbindelse, så man f.eks. kan fjernstyre kameraet fra en smarttelefon.

Og endelig har Panasonic gjort noe for videoentusiastene, idet Full HD-video tas opp i en kvalitet på opptil 72 megabits i sekundet, og man kan nå velge formatet H.264 fremfor AVCHD. Det er til og med mulig å velge å ta opp i enten IPB eller All-I, hvor det siste er av høyere kvalitet og det klart beste når man skal utføre videoredigering. Prisen er ennå ikke offentliggjort.

Kanskje du er interessert i...