Samsung klar med to nye kameramodeller

En ny versjon i serien av NX-systemkameraer gjør det lett å skifte innstillinger fra objektivet, og nyheten WB700 byr på 18x optisk zoom til tross for kompakte mål.

3. januar 2011

Samsung NX11 er en oppdatert utgave av det speilløse systemkameraet NX10, og skiller seg først og fremst ved å ha fått den spesielle i-Function. Den gjør det mulig å stille f.eks. lukkertid, blender, hvitbalanse og ISO direkte på objektivet ved å holde en spesiell knapp nede og samtidig vri på en ring. Det krever selvfølgelig spesielle objektiver, så NX11 kommer med en 18-55 mm kitoptikk med funksjonen innebygd. Det finnes også to andre objektiver på henholdsvis 20 mm og 20-50 mm som har i-Function. I tillegg er grepet blitt forbedret på NX11, så det er lettere å holde rundt kameraet.

Den andre nyheten fra Samsung er det kompakte kameraet WB700, som har 18x optisk zoom og dekker området fra 24 mm til 432 mm. Oppløsningen er på 16,0 megapiksler, og man kan fotografere i raw-format. Kameraet kan ta opp video i HD, og som noe spesielt har Samsung bygd inn en funksjon som fjerner lyden fra mekanikken når man zoomer ut eller inn under videoopptak.

Kanskje du er interessert i...