Sony Alpha7R III

Nye Sony Alpha7R III kan ta opp til 28 raw-bilder i en hastighet på ti bilder i sekundet.

© Sony

Sony lanserer Alpha7R III med høyere hastighet og flere detaljer

Den nye toppmodellen i Alpha7-serien dobler skuddhastigheten, og fullformatkameraet byr på en ny funksjon som gir høyere hastighet og flere detaljer.

Med en hastighet på ti bilder i sekundet er hastigheten på det nye Sony Alpha 7R III doblet i forhold til den tidligere versjonen.

Oppløsningen er fremdeles på 42,2 megapiksler, men nå er kameraet i stand til å behandle bildene 1,8 ganger raskere enn før.

Det dynamiske omfanget skal dessuten være forbedret, og kameraet skal også kunne håndtere støy bedre.

Ny autofokus

Sony Alpha7R III topp
© Sony

Autofokussystemet består av 399 fokuspunkter med fasedeteksjon som dekker omkring 68 prosent av motivet. Dessuten er det nå 425 punkter med kontrastdeteksjon, der Alpha7R II bare har 25.

Forbedret autofokus skal bety raskere fokus i svakt lys, og når man følger motiver i bevegelse.

Les siste nytt om systemkameraer her

Detaljer fra 170 megapiksler

Kameraet har dessuten fått en ny funksjon som gir bilder med hele 169,6 megapiksler å jobbe med. Akkurat som kameraer fra Olympus og Pentax tar Sony Alpha7R III fire bilder, der bildesensoren flyttes én piksel mellom hvert.

Bildene kombineres så til ett med høy detalj- og fargegjengivelse. Det krever imidlertid at både motiv og kamera står helt stille under fotograferingen.

Lenger på literen

Sony Alpha7R III bak

Både den elektroniske søkeren og lcd-skjermen på Sony Alpha7R III er forbedret i fohold til Alpha7R II.

© Sony

Sony har fått kritikk for batterilevetiden på Alpha7R II. Det har de gjort noe med på den nye modellen. Alpha7R III kan nå ta 530 bilder når man bruker søkeren, og 650 bilder når man bruker lcd-skjermen. Den tidligere modellen klarte henholdsvis 290 og 340 bilder.

Kameraet kommer på markedet i november. Veiledende pris er 34 000 kroner.

Les mer om Sony Alpha her

Kanskje du er interessert i...