Panasonic Lumix DMC-GX1

Speilløs mini for full fart

Det blir garantert ekte reportasje-følelse i Panasonics nyeste speilløse systemkamera, som ifølge produsenten slår tradisjonelle speilreflekskameraer på et svært viktig punkt.

På nesten alle speilløse systemkameraer bruker autofokusen såkalt kontrastdeteksjon, som tradisjonelt bruker lengre tid på å stille skarpt enn den fasedeteksjonen som brukes i ekte speilrefleks. Men i sine Micro Four Thirds-kameraer har Panasonic gjort sitt for å øke hastigheten på kontrastdeteksjonen. På det nye Lumix DMC-GX1 skal reaksjonstiden for autofokus ha kommet helt ned i 0,009 sekund, så man kan fange selv svært raske motiver. Ifølge Panasonic er både presisjon og hastighet bedre enn med fasedeteksjon i speilrefleks. Det gjøres ved at objektivet arbeider sammen med bildebrikken, så optikken raskere er klar til å stille fokus.

Men det er ikke bare autofokusen det er fart på. I full oppløsning på 15,8 megapiksler kan kameraet ta 4,2 bilder i sekundet, men skrur man ned til en oppløsning på 4,0 megapiksler, kan GX1 klare hele 20 bilder i sekundet.

GX1 er laget i ekte reportasjestil og har et kamerahus i aluminium. Skjermen er berøringsfølsom, så man f.eks. kan stille fokus ved å peke direkte på bildet. Kameraet kommer på markedet i desember og vil koste 4995 kroner.

Kanskje du er interessert i...