Systemkamera med store ambisjoner

Sony er klar med det nye Alpha3000, som er litt av en særing. Det ser ut som et speilrefleks, men bruker samme objektiver som de små systemkameraene.

27. august 2013

Sony har foreløpig kjørt med to serier av kameraer med utskiftbart objektiv. Deres speilreflekskameraer og SLT-kameraer med halvgjennomsiktig speil har brukt objektiver med den såkalte A-bajonetten, mens de mindre speilløse NEX-kameraene bruker E-bajonetten, der objektivene typisk er mindre. Men nå kommer Alpha3000, som legger seg midt imellom de to kameratypene.

Umiddelbart ligner det på et spejireflekskamera, men det er ikke speil i kameraet, og det har ikke fått NEX-betegnelsen, som Sonys andre speilløse modeller. Allikevel benytter det seg av objektiver med E-bajonetten. Fraværet av speil betyr at kameraets autofokus bruker kontrastdeteksjon, som tradisjonelt ikke er fullt så raskt når man følger motiver i bevegelse, som fasedeteksjon i speilrefleks.

En kikk på kameraets dimensjoner avslører at det ikke er så altfor stort med sine 12,8 x 9,1 x 8,5 cm, men det er en elektronisk søker med 201 600 punkter, som viser 100 prosent av motivet. I tillegg kan søkeren vise forskjellige informasjoner som f.eks. gitterlinjer. Lcd-skjermen er på 3,0 tommer. Det er innebygd blits samt blits-sko her, slik at man også kan bruke eksterne blits med kameraet.

Bildebrikken er på 19,8 megapiksler, og sensoren er i APS-C-størrelse som på de fleste speilreflekskameraer og Sonys NEX-modeller. ISO-verdiene kan komme opp på 16 000. Den veiledende prisen er 3400 kroner.

Kanskje du er interessert i...