Test av Panasonic Lumix DMC-GH3

Panasonic Lumix DMC-GH3 er produsentens hittil mest ambisiøse systemkamera med ergonomien på topp. Men det beste er videodelen, som får selv profesjonelle fotografer til å måpe.

18. januar 2013

Når man får Panasonics nyeste flaggskip GH3 i hendene, må man konstatere at kameraet i både størrelse og egenskaper i høy grad ligner på et fullblods speilreflekskamera. GH3 er stort, tungt og robust, og det er tydeligvis et kamera med appell til fotoentusiaster.

Forgjengeren GH2 hadde en glimrende videokvalitet, og det er opplagt at Panasonic nå har satt inn kreftene på å gjøre videokvaliteten enda bedre. GH3 tar opp i Full HD i det plassbesparende formatet avchd samt i de mer redigeringsvennlige formatene mov og mpeg-4. Man kan ta opp med en bitrate på 72 megabit i sekundet, som bare overgås av Canon 5D Mark III.

Bildekvaliteten er fremragende, lyden svært tydelig og selvfølgelig i stereo, og den fleksible og berøringsfølsomme skjermen er genial til videoopptak, da man lett kan ta opp fra skjeve vinkler. Nå kan man også ta opp video som slowmotion i 40 prosent av den naturlige hastigheten, eller man kan fange solnedgangen i et kjappere tempo med time-lapse, der hastigheten skrus opp til 300 prosent. I tillegg har videofilene integrert tidskode, som gjør det lettere å lokalisere og redigere filene.

Kanskje du er interessert i...