E-P3

Utrolig rask autofokus fra Olympus

En ny bildeprosessor sørger for at de nye systemkameraene kan stille skarpt langt raskere enn tidligere.

30. juni 2011

Olympus mener å ha fått bukt med systemkameraenes største akilleshæl, nemlig den relativt langsomme kontrastbaserte autofokusen. Firmaet er så selvsikker på den nye teknologien FAST AF, at de utnevner nyheten E-P3 til å ha verdens raskste autofokus av alle kameraer med utskiftbar optikk.

Den nye toppmodellen vekker også begeistring på andre punkter. Nå er det nemlig kommet en skjerm av OLED-typen, som sikrer mer kontrastrike bilder og bruker mindre strøm. Den er på 3,0 tommer, har en oppløsning på 614 000 punkter og er berøringsfølsom.

Bildebrikken er også blitt oppdatert. Oppløsningen er fortsatt på 12,3 megapiksler, men i kombinasjon med den nye bildeprosessoren er det sannsynligvis bedre bildekvalitet i vente, særlig ved høy ISO, som nå er utvidet til 12 800. Kameraet koster 7500 kroner, og du kan lese mer om det her.

Olympus lanserer samtidig modellene E-PL3 og E-PM1, som har samme bildebrikke og raske autofokus. E-PL3 har, som noe helt eget i et Olympus-systemkamera, en vippbar skjerm på 3,0 tommer. Kameraet kommer til høsten og vil koste 5200 kroner. E-PM1 er laget ekstra kompakt og kommer til å koste 4200 kroner. Du kan lese om dem her og her.

Kanskje du er interessert i...