Panasonic Lumix DMC-G3

Verdens minste og letteste systemkamera

Panasonic har redusert vekten og barbert vekk 25 prosent av størrelsen i forhold til forgjengeren, så det nye Lumix DMC-G3 er det hittil minste kameraet med søker og utskiftbart objektiv.

Vekten på selve kamerahuset er kommet helt ned i 336 gram, og legger man til et kitobjektiv, SD-kort og batteri, er vekten på 544 gram fortsatt mindre enn på noen kompaktkameraer. I forhold til forgjengeren G2 er oppløsningen økt fra 12,0 megapiksler til 15,8. Bildebrikken er nyutviklet, og skal ifølge Panasonic gi langt mindre støy enn tidligere. På den måten skal signal/støy-forhold være forbedret med 200 prosent i forhold til den mindre og eldre sensoren.

Autofokus er også blitt forbedret ved at den nå sjekker fokus 120 ganger i sekundet i stedet for 60. Selv om kameraet bruker kontrastdeteksjon, påstår Panasonic at autofokus er raskere enn på speilreflekskameraer med den raske fasedeteksjonen. Man kan velge hvor kameraet skal fokusere ved å peke rett på den berøringsfølsomme skjermen. Er motivet i bevegelse, sørger kameraet selv for å holde fokus på det. Video tas opp i Full HD, og det er innebygd stereomikrofon.

Lcd-skjermen er fullt fleksibel og på 3,0 tommer med 460 000 punkter. Det er også en elektronisk søker med 1 440 000 punkter, som oppdateres 60 ganger i sekundet, så man unngår at det hakker i søkerbildet. Lumix DMC-G3 kommer i salg i løpet av juni og selges i kit med et 14-42 mm-objektiv eller med 14-42 mm samt et objektiv på 45-200 mm. Vi forventer en pris omkring 5800 kroner for kittet med ett objektiv.

Kanskje du er interessert i...