Verdensnyhet fra Sony

Sony gir konkurrentene kamp til målstreken med det første kompakte systemkameraet med full-frame sensor.

16. oktober 2013

Sony introduserer det nye Alpha7, som er intet mindre enn verdens første kompakte systemkamera med full-frame sensor. Mer nøyaktig er det snakk om en 35 mm stor full-frame Exmor cmos-sensor med 24,0 megapiksler. Kameraet har en avansert BIONZ X-prosessor, som ifølge produsenten gir mulighet for tre ganger raskere bildebehandling og forbedret områdespesifikk støyreduksjon.

Den forbedrede hybride autofokusen kombinerer kjapp fasedeteksjons-autofokus med en presis kontrastdeteksjons-autofokus, så det blir lettere å knipse selv raske bevegelser. Det robuste kamerahuset er magnesiumlegert og avviser både støv og fukt. Alpha7 støtter både wi-fi og NFC, så det blir enkelt å få en direkte trådløs forbindelse mellom kameraet og Android-smarttelefoner eller -nettbrett.

Samtidig med lanseringen av Alpha7, lanserer Sony det dyrere søsterkameraet Alpha7R med 36,0 megapiksler. Ifølge produsenten er de to modellene de to minste og letteste full-frame kameraene på markedet.

Alpha7 er tilgjengelig fra midten av november. Veiledende utsalgspris for kamerahuset er 13 200 kroner. Alpha7 med en kit-optikk på 28-70 mm kan fås til 15 700 kroner. Veiledende utsalgspris for Alpha7R er 18 500 kroner for huset alene.

Kanskje du er interessert i...