Canon EOS R og Nikon Z 7

Vi har testet Canon EOS R og Nikon Z 7

De to store kameraprodusentene har lansert sine første speilløse fullformatkameraer, og her i Digital FOTO har vi nå testet Canon EOS R og Nikon Z 7. Les dommen vår her.

I flere år har Sony stort sett vært alene på markedet for speilløse systemkameraer med en stor fullformatbrikke, men i år har både Canon og Nikon lansert sine første modeller med Canon EOS R og Nikon Z 7.

På Digital FOTO har vi nå testet Canon EOS R og Nikon Z 7, og vi kan avsløre at begge leverer høy bildekvalitet.

Hittil har både Canon og Nikon laget tradisjonelle speilreflekskameraer med stor bildebrikke, men speilreflekskameraene er som regel store og tunge.

Når speilet er borte, kan kameraene gjøres mindre og lettere, men det har også vært nødvendig å utvikle helt nye fatninger og objektiver til de nye kamerasystemene.

Les også: Bør du velge systemkamera eller speilreflekskamera?

Les testen vår av Canon EOS R og Nikon Z 7

Men hvor godt er Canon og Nikon kommet fra å lage sine første speilløse fullformatkameraer kan du se i den grundige testen vår av de to kameraene i Utstyrsguiden.

Klikk her for å lese anmeldelsen vår av Canon EOS R.

Klikk her for å lese anmeldelsen vår av Nikon Z 7.

Redaksjonen anbefaler:
Bli en bedre naturfotograf med Seasons

I videoserien vår Seasons kan du følge naturfotografen Morten Hilmer når han drar ut i naturen for å fotografere storslåtte landskap og ville dyr. Bli med når den profesjonelle fotografen er på fototurer i Finland, Danmark og Norge mens han deler rundhåndet av tipsene og triksene sine med oss.

I onlineuniverset vårt Fordelssonen finner du hele tre sesonger av Seasons og en drøss videokurs, veiledninger, forhåndsinnstillinger og mye mer. Tegn et abonnement på Digital FOTO og få tilgang til Fordelssonen med én gang.

Akkurat nå kan du for eksempel få en flott fotokikkert sammen med to numre av Digital FOTO og tilgang til Fordelssonen for totalt 98 kr. Se tilbudet her. 

Kanskje du er interessert i...