Dobbeltkamera i smarttelefon

Vi forventer blant annet helt nye funksjoner fra dobbeltkameraer i telefoner i løpet av 2018.

© Shutterstock

Teknologier vi ser fram til i 2018

Nye kameratyper fra Canon og Nikon og kameraer med organisering kan være på vei i det nye året. Se hva vi forventer og håper på fra fotoprodusentene i 2018.

21. desember 2017 av Kristoffer Engbo

2017 har gitt oss en god del overraskelser og mange spennende kameraer. Og vi tviler ikke på at vi vil se flere raske kameraer, bedre autofokus og høyere bildekvalitet i 2018.

Det kommer nok også til å skje andre spennende ting, og her kan du se hva vi håper å se i det nye året.

Mindre fullformatkameraer fra Canon og Nikon

Sony har lagt hardt press på Canon og Nikon på fullformatmarkedet med sine speilløse modeller, og i 2018 forventer vi at både Canon og Nikon lanserer speilløse kameraer med den store bildebrikken.

Det speilløse systemet gir en rekke fordeler. Blant annet kan Sony Alpha9 ta 20 bilder i sekundet, uten at søkerbildet blinker, og du kan fotografere helt lydløst, noe som for eksempel er en fordel under fotografering av sportsgrener som golf.

Canon har en rekke speilløse kameraer med mindre APS-C-brikker på markedet, mens Nikon ikke har lansert nye produkter til sin speilløse 1-serie siden 2015.

Du kan lese om fordelene med den store fullformatbrikken her.

De andre produsentene kommer selvfølgelig heller ikke til å ligge på latsiden, og vi gleder oss til å se hva for eksempel Fujifilm, Olympus, Panasonic, Pentax og Sony kommer med i det nye året.

Les også: 3 gode grunner til å velge systemkamera fremfor speilrefleks.

Kameraer med 8K-video

Video i 4K-oppløsning er i ferd med å bli standarden, og vi håper å se de første kameraene med 8K tilsvarende 7680 x 4320 piksler. 

Dette krever en oppløsning på minst 33,2 megapiksler, noe flere kameramodeller, blant andre Nikon D850 har i dag.

Det må imidlertid også en hel del datakraft til for å håndtere denne høyere oppløsningen.

Automatiske søkeord i kameraerne

Lightroom CC, Google Foto og andre programmer analyserer bildesamlingen og gir bildene søkeord automatisk etter hva som er på bildene. Dette kan like godt kameraene også gjøre, og vi håper at de første begynner å dukke opp i 2018.

Det vil gjøre det enklere å finne de helt riktige bildene på minnekortet og kan lette arbeidet på datamaskinen, hvor du kan slippe å legge inn søkeord manuelt.

Telefoner med overraskelser

Flere telefoner har nå dobbeltkameraer som åpner opp for spennende muligheter med bildene.

Apple-telefoner kan bruke teknologien til å lage flotte portrettbilder der bakgrunnen for eksempel kan bli helt svart, og med Samsung kan man ta et vidvinkel- og et telebilde på samtidig.

Vi er spent på hva mobilprodusentene finner på i 2018, og vi håper på helt nye funksjoner som kan gi flottere bilder.

Vi drømmer blant annet om at det ene kameraet bruker lang lukkertid, og det andre en kort, så vi kan ta actionbilder der hovedmotivet er skarpt, og det er bevegelsesuskarphet i bakgrunnen.

Følg med i Digital FOTO gjennom det nye året, hvor du kan lese alt om de nye produktene og trendene. 

Akkurat nå kan du prøve Digital FOTO og teste Fordelssonen med mer enn 400 videokurs for bare 29 kroner.

Kanskje du er interessert i...