Ta undervannsbilder med Ricoh

Med kameraet Ricoh PX er du klar til sommerferien. Kameraet kan nemlig ta bilder under vann ned til tre meters dybde. Skulle du miste kameraet kan det tåle fall fra 1,5 meters høyde.

10. juni 2011

Ricoh er en av pionerene når det gjelder robuste kameraer, og de kraftige G-modellene har i årevis vært blant favorittene på f.eks. byggeplasser. G-modellene er likevel litt klossete designet i forhold til mange nyere undervannskameraer fra f.eks. Olympus og Panasonic. Med Ricoh PX er det lagt opp til tøff konkurranse på denne fronten.

Kameraet er ganske kompakt, og mest karakteristisk er objektivet, som bare beveger seg inne i kameraet. Det betyr at dimensjonene er de samme uansett om man fotograferer med vidvinkel eller tele. Det har 5x zoom, som dekker området 28-140 mm. Oppløsningen er på hele 16,0 megapiksler, noe som er ganske mye i denne klassen.

Undervannsfotografen kan ta med kameraet ned på tre meters dybde. I tillegg kan kameraet tåle å bli mistet fra halvannen meters høyde. Som en ekstra forsterkning kan man kjøpe fargesprakende silikoncovers. Kameraet koster cirka 1500 kroner.

Kanskje du er interessert i...