Nikon I

Verdens eldste eksisterende Nikon til salgs

Nikon I fra 1948 selges på auksjon i Østerrike. Det er det eldste Nikonkameraet som er bevart. Sjekk her hvor mye det er verdt.

14. april 2011

Ikke bare er dette Nikon I den første modellen med navnet Nikon. Det er også nummer 60924. Ikke så interessant nummer i seg selv, men det blir det når man vet at produksjonen startet med nummer 60922. Dette er altså bare det tredje kameraet noensinne som bærer Nikon-navnet.

Nikon I ble produsert fra mars 1948, og det første av typen tok en måned å skru sammen. I april bygde Nikon to I-ere til. Dette er det andre kameraet fra april.

Det selges på den 19. WestLicht Photographica Auction i Østerrike den 28. mai klokken 18.00. Åpningsbudet starter på cirka en halv million kroner og hammeren forventes å falle ved rundt 1,3 millioner kroner.

Leica 0-series

Det er likevel ikke det dyreste kameraet på auksjonen. Et Leica 0-series har et startbud på 1,5 millioner kroner og vinnerbudet forventes å bli det dobbelte. Kameraet er fra 1923 og var det første Leica-kameraet noensinne som ble eksportert.

Se mer her

Kanskje du er interessert i...