Hasselblad X1D

Verdens første speilløse mellomformatkamera på 50 megapiksler

Svenske Hasselblad lanserer verdens første speilløse mellemformatkamera - med en pris på over 90 000 kroner.

23. juni 2016

For mange vil det kreve en alvorsprat med banken hvis familiebudsjettet skal holde til Hasselblads nyeste skudd på stammen - X1D - verdens første speilløse mellomformatkamera med 50 megapiksler.

Den veiledende utsalgsprisen er satt til 7900 euro pluss moms, noe som i Norge gir en pris på 92 855 kroner, eller noe du nesten kan få ny småbil for Hvis du skal ha objektiver til det nye kameraet, så har Hasselblad nyheter på vei til X1D i form av XCD 45 mm F3.5 til 22 629 kroner og XCD 90 mm F3.2 til den nette sum av 27 219 kroner.

Med en adapter er det imidlertid mulig å bruke objektivene fra H-serien, så det vil være 14 objektiver til bruk for det nye kameraet helt fra starten av.

På størrelse med en pakke knekkebrød

Hasselblad X1D er utstyrt med en CMOS mellomformatsensor på 44 × 33 mm, og baksiden av kameraet har en stor berøringsfølsom skjerm og en rekke knapper.

Ved lanseringen understreket CEO i Hasselblad, Perry Oosting, at formålet med det nye kameraet var å fullføre grunnleggeren av Hasselblad, Victor Hasselblad, sin drøm om et lett og kompakt kamera som kan ta fantastiske bilder på tur i naturen.

Hasselblad CEO, Perry Oosting lancerer Hasselblad X1D

Perry Oosting sammenlignet vekten på det nye kameraet med en pakke svensk knekkebrød eller det halvparten av en MacBook Air. Han avviste dessuten alle spekulasjoner om at X1D er laget i samarbeid med Fujifilm.

- X1D er utviklet og designet fullt og helt i Sverige og håndlaget i Sverige, understreket CEO i Hasselblad, Perry Oosting, ved lanseringen av X1D i Gøteborg.

Rot med lanseringen Selve lanseringen har vært hypet fra Hasselblads side med global lansering den 22. juni klokken 14.00, men allerede kvelden før lekket opplysninger om det nye kameraet i form av en reklameplakat fra firmaet K&M.

Den ble funnet i en Google-cache og inneholdt både opplysninger om kameraet, objektivene, samt eksempler på bilder i lav oppløsning tatt med det nye kameraet.

Få flere opplysninger om Hasselblad X1D her.

> Les mer om Hasselblad

Kanskje du er interessert i...