Canon MD255

Canon MD255

Videokameraet har ikke den mest moderne teknologien, men lanseres til bunnpris. Slik kan vi kort beskrive Canon MD255, som gjør det attraktivt for alle som gjerne vil oppnå gode videooptakk uten å måtte tømme lommeboka fullstendig.

28. januar 2009

Et godt og stabilt kamera som ligger godt mellom hendene under opptak, er svært viktig til familiebruk. Ja, nesten det aller viktigste. Det kan godt hende at oppløsningen er perfekt og objektivet i toppklasse, men hvis kameraet ikke kan holdes helt rolig, så vil opptakene riste, og det er ikke til å holde ut å se på i lengden.

Man kan ha til hensikt å ville bruke stativ til videoopptakene sine, men dette forsettet overholder bare de færreste fotografer, og det koster også dynamikk og fleksibilitet i opptakene.

MD255 ligger godt mellom hendene av to årsaker. Dels har kameraet, med sine proporsjoner på 7,0 x 8,0 x 13,0 cm en fornuftig størrelse, dels har det en elektronisk søker, så man ikke bare holder kameraet mellom to hender, men også støtter det til ansiktet.

Vi hadde helst sett optisk bildestabilisering, men man kan jo ikke få alt for under 3000 kroner. Og det er MD255 i et nøtteskall. Ingen ny teknologi, men teknisk fornuftige, velprøvde løsninger til en svært attraktiv pris.

Enkel betjening

På kameraets høyre side sitter det to knapper. På den ene velger man mellom Easy og P-automatikk med litt flere muligheter. På den andre knappen velger man om man vil ta opp video på bånd eller stillbilder på SD-kort, som settes inn i bunnen av kameraet. Bånd og kort følger ikke med.

Så er det en innstillingsknapp der man velger mellom opptak, avspilling eller å slå av. Oppå kameraet sitter det en god og nøyaktig zoomknapp, og under høyre tommelfinger bak på kameraet sitter utløseren. Det er stort sett de mulighetene det har. Hvitbalanse og fargemetning kan stilles manuelt i den engelske menyen, der man også kan velge mellom åtte motivprogrammer.

I tillegg til dette er det muligheter for å stille fokus manuelt, og så har det naturligvis også eksponeringskompensasjon

Les resten af artiklen i DIGITAL FOTO nr. 02/2009

Kanskje du er interessert i...