Olympus LS-20M

Lydopptager tar opp video i Full HD

Olympus er ikke store bare i kameraverdenen, men også når det gjelder lydopptagere, og med den nye LS-20M kombineres de to produkttypene.

9. mai 2011

LS-20M er en bærbar lydopptager som bare er 13,5 x 6,3 x 1,8 cm og veier 154 gram. Allikevel er den i stand til å ta opp stereolyd i en bedre kvalitet enn den man er vant til fra cd. Dermed kan den f.eks. brukes til konsertopptak, og fotografer kan bruke den til å fange opp lyden fra de stedene de tar bilder, slik at den senere kan brukes i bildefremvisninger.

Men LS-20M har også innebygd videokamera som tar opp i Full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler med 30 bilder i sekundet. Opptakene lagres i mp4-format med det effektive H.264-codecet, som gir høy kvalitet, mens filstørrelsen holdes på et begrenset nivå.

Det følger med et SD-kort på to gigabyte, som kan skiftes ut med et SDHC-kort på opp til 32 gigabyte. Opptakene kan overføres til datamaskinen med usb 2, og det er også en innebygd HDMI-utgang, så man kan koble opptageren direkte til tv-en og se videoklippene i full oppløsning. LS-20M ventes på markedet i juni, og vi tipper at prisen vil ligge på rundt 2900 kroner.

Kanskje du er interessert i...