Toppvideo i lommeformat

Blackmagic Design, som er kjent for profesjonelt videoutstyr, er klar med et lommekamera som skal levere video i toppkvalitet.

10. april 2013

Blackmagic Pocket Cinema Camera er et flott designet filmkamera i lommeformat. Umiddelbart ligner det på et kompakt systemkamera. Og det er faktisk også store likheter. Kameraet bruker f.eks. Micro Four Thirds-objektiver og utformingen med et fikst håndgrep betyr at forskjellen er vanskelig å få øye på.

Inne i kameraet er det likevel store forskjeller. Det er snakk om et desidert filmkamera som tar opp video i formatet CinemaDNG RAW, og sensoren har et såkalt Super 16mm-format med en Full HD-oppløsning på 1080p. Det dynamiske området dekker 13 trinn, som er med på å gi opptak i kinokvalitet. Det er innebygd opptager til SD-kort til Apple ProRes.

Kameraskjermen virker som søker, og det er også her man har tilgang til kameramenyen. Kameraet, som er utviklet til bruk der hvor store videokameraer er for upraktiske, skal være klar til levering i juli til en pris på rundt 6000 kroner uten objektiv.

Kanskje du er interessert i...