Videokamera med nedkjølt bildebrikke

Blackmagic Cinema Camera lover et fantastisk dynamisk omfang og bruker Canon-objektiver.

18. april 2012

Det velter ut med videonyheter fra NAB-videomessen i Las Vegas, USA, og firmaet Blackmagic Design må sies å ha kommet med en av de mer oppsiktsvekkende. Deres nye videokamera Blackmagic Cinema Camera ser ikke bare spesielt ut, men lover også et forrykende dynamisk omfang på hele 13 eksponeringstrinn, så det tas opp rikelig med detaljer i både skygger og høylys.

For å bevare flest mulig detaljer fra opptaket, lagres videosekvensene i raw-formatet Cinema DNG i 12-bit. I tillegg kan filene lagres uten komprimering på en SSD-disk for å sikre en ultimat bildekvalitet. Firmaet lover også lav støy, fordi sensoren er nedkjølt. Det kan tas opp i oppløsningene 2,5K og Full HD.

Det spesielle videokameraet har en berøringsfølsom skjerm og fatning, så du kan bruke EF-objektiver fra Canon og ZF-optikker fra Zeiss. Videoprogrammet DaVinci Resolve 9.0 følger med for å sikre perfekte farger, og du kan lese mer her. Prisen er på 2995 dollar – tilsvarende cirka 17 240 kroner – og Blackmagic Cinema Camera kommer på markedet i juli.

Kanskje du er interessert i...