Fujifilm med kraftig zoom og planer om systemkamera

Det kommende zoomkameraet X-S1 arver sensor fra X10, og et nytt systemkamera er også på vei

11. oktober 2011

Fujifilm har fått stor anerkjennelse etter deres svært vellykkede X100 med stor sensor og fast brennvidde, og nå vil firmaet bygge videre på suksessen. De har allerede lansert lillebror X10, og nå har Fujifilm tatt EXR CMOS-bildebrikken fra X10 og satt den inn i et kraftig zoomkamera ved navn X-S1.

Det har 26x zoom, som dekker et område fra en god vidvinkel på 24 mm til en kraftig tele på 624 mm. X-S1 har også en elektronisk søker med en oppløsning på 1,44 millioner punkter. Bildebrikken måler 8,8 x 6,6 mm, og er dermed litt større enn den som Canon og Nikon bruker i sine G12 og P7100. X-S1 forventes å bli lansert i slutten av året eller i begynnelsen av 2012.

En enda større nyhet er allikevel at Fujifilm vil komme med et spesielt systemkamera, der firmaet hevder at både oppløsning og lav støy vil være bedre enn en full-frame-bildebrikke. Det nye systemet vil være noe annet enn Micro Four Thirds eller de andre systemkameraene, sier Fujifilm og lover at det blir snakk om kameraer av ypperste kvalitet. Vi vil nok få høre mer om systemet under 2012 International CES i midten av januar. Du kan lese mer om annonseringene på den japanske siden her.

Kanskje du er interessert i...