Kraftig superzoom med lavere støy

Panasonic har satt ned oppløsningen og forbedret både støyreduksjon og autofokus i DMC-FZ150

Flere og flere produsenter har dempet tempoet i pikselracet i håp om å få bukt med for mye støy ved høy ISO. Denne veien har Panasonic nå også valgt med nyheten Lumix DMC-FZ150, der oppløsningen på den nye High Sensibility MOS-bildebrikken er på 12,1 megapiksler, mens den gamle sensoren hadde 14,0 i forgjengeren FZ100. Sammen med en bedre støyreduksjon har dette sørget for lavere støy ved alle ISO-verdier.

FZ150 har fortsatt 24x optisk zoom, som dekker fra 25 mm til 600 mm, men optikken har nå fått den spesielle overflatebehandlingen Nano Surface Coating, så reflekser mellom linjene blir dempet. Dette gir en høyere bildekvalitet.

Også autofokus er blitt forbedret, som nå stiller skarpt 50 prosent raskere. I tillegg kan man ta opp til 12 bilder i sekundet i full oppløsning, men skal autofokus henge med, synker antallet til 5,5 bilder i sekundet. FZ150 tar opp Full HD progressivt med 60 bilder i sekundet, og en nyhet er opptak i 3-d. Prisen er ennå ikke klar, men du kan lese mer om kameraet her.

Kanskje du er interessert i...