Panasonic Lumix DMC-FZ150

Med FZ150 fra Panasonic får du mye vidvinkel og tele. Kameraet er Panasonics nyeste forslag til et kompakt ultrazoom-kamera, men bildekvaliteten viser svakhetstegn.

29. februar 2012

Lumix DMC-FZ150 dekker et zoomområde som ville kreve en lottogevinst, en bunke med objektiver samt flere fotovesker å dekke med et speilreflekskamera. Det har nemlig hele 24x optisk zoom som dekker området fra 25 mm vidvinkel til 600 mm tele. Det er et enormt brennviddeområde som betyr at man både har muligheten til å fotografere dramatiske landskap og nærbilder av dyr. Det er også en stor fordel at FZ150 har en nøyaktig og reaksjonssterk autofokus hvor bare få motiver ved de ytterste brennviddene blir uskarpe.

Panasonic har valgt å gå ned i oppløsning i forhold til kameraets forgjenger FZ100, nøyaktig som Canon gjorde med PowerShot SX40 HS. FZ100 hadde en oppløsning på 14,0 megapiksler, mens FZ150 nøyer seg med 12,0 megapiksler. Ideen er at kameraet på den måten blir bedre til å håndtere støy ved høye ISO-tall, da sensoren ikke lenger inneholder like mye bildeinformasjon. Bildestøyen har blitt mindre merkbar med FZ150, men man må fortsatt leve med korn og fargestøy fra ISO 1600.

Konklusjon 81%

Les mer Les HELE testen i Digital Foto nr. 4, som er i salg nå.

BESTILL DIGITAL FOTO

Kanskje du er interessert i...