Bilderedigering med kunstig intelligens

Tre programmer gjør om bildene dine til kunstverk ved hjelp av kunstig intelligens og nevrale nettverk.

21. juli 2016

Hvis du virkelig vil ha futt i bildebehandlingen, så er det hjelp å få, både på nettet og i diverse app-butikker. Google har lansert DeepDream, som kan gjøre om de kjedeligste bildene dine til fantasifulle landskaper befolket av fabeldyr og mystiske vesener. Google bruker nevrale nettverk for å gjøre om informasjonen i det opprinnelige bildet til de nye magiske landskaper.

Les mer her.

Det blir brukt kunstig intelligens og avanserte algoritmer på hjemmesiden som kan gjøre om svart-hvite bilder til fargebilder på noen få sekunder. Algoritmen er utviklet på bakgrunn av analyser av tusenvis av bilder. Og noe av det fine med hjemmesiden er at alle beregningene er lagt ut i skyen, og dermed stjeler den ikke datakraft fra datamaskinen eller mobiltelefonen.

Les mer her.

Prisma bruker både nevrale nettverk og kunstig intelligens for å gjøre om bildene dine til kunstverk med et strøk fra kunstnere som Van Gogh, Picasso og Edvard Munch. Resultatet er enestående og overraskende. I første omgang snakker vi om en app til iOS, men en Android-versjon kommer, opplyser selskapet.

Les mer her.

Kanskje du er interessert i...