Blinkskudd på 5 måter

Du behøver ikke å nøye deg med fotoalbumet, for nå kan du nemlig få skrevet ut bildene dine på alt fra tapet til store, imponerende galleritrykk.

10. august 2012

I dag tilbyr online fototjenester langt flere muligheter enn tidligere, hvor man bare kunne velge en vanlig fotoutskrift i store størrelser. Nå kan man skrive ut på helt nye måter og få bildene sine gjengitt på tapet, aluminium, skumplater og galleritrykk, slik at bildene kan pryde veggen på den flotteste måte.

Før du bestiller en flott uskrift, må oppløsningen være i orden. Generelt er det en fordel at den er så høy som mulig. Sender du filen i raw-format eller som en tiff-fil, vil du hos enkelte tjenester oppleve at de ikke gjenkjenner formatet. Du blir derfor som regel nødt til å lagre bildene dine i jpeg før du laster opp.

Det er svært lett å få rask feedback på kvaliteten av et bilde. Hos en tjeneste som japanphoto.no er det en smiley som kan være rød, gul eller grønn når bildet er lastet opp. Rød betyr at filen har en for dårlig kvalitet, gul indikerer at den såvidt kan gå an, mens grønn betyr at den har en fin størrelse. Andre tjenester, som f.eks. Photowall.no, ser igjennom bildene etter opplasting og kommer personlig tilbake hvis alt ikke er i orden. Det gir deg sikkerhet for at du får et godt resultat.

Vi har sett på fem forskjellige muligheter som gir bildene dine nytt liv, og du får også tips om hvordan du gjør bildene dine klare til trykk.

Kanskje du er interessert i...