Få analoge film-effekter på blinkskuddene

Firmaet DxO er klar med en ny versjon av deres FilmPack, som etterligner farger fra de gode, gamle filmdagene.

16. juni 2011

Hvis du blir litt nostalgisk på grunn av minnene om de helt spesielle fargene og stemningene som bestemte filmer ga de analoge bildene, er DxO klar med en lekkerbisken til deg. Med sitt program FilmPack3 kan du nemlig enkelt og elegant overføre de forskjellige filmenes særtrekk til de digitale bildene.

Du kan f.eks. bruke de velkjente Fuji Velvia eller Kodak Ektachrome til å få flotte, mettede farger i landskapsbildene eller Fuji Astia til portretter. Det er også mulig å etterligne svart-hvite utskrifter som f.eks. Ilford Delta 400 eller overføre spesielle effekter som Cross-processing med høy kontrast og et spesielt farveskær. Man kan også tone bilder i en bestemt tone, som f.eks. Gold sepia.

FilmPack3 finnes i to versjoner, Essential og Expert. Den siste byr på flere filmeffekter, og her kan du også finjustere fargene og konverteringen til svart-hvittt. Det fåes snart som plug-in til Photoshop, Lightroom og Aperture. Du kan lese mer her. Det er tilbud på begge versjoner frem til den 15. juli.

Kanskje du er interessert i...