Surfer
Liv i bildene

Med Pixaloop kan man lage utrolige animasjoner i stillbilder – for eksempel gi liv til bølgen, som her. Resultatene kom ut som små videoer.

Appen Pixaloop gir en flott effekt til bildene dine

Med Enlight Pixaloop kan du lage fantastiske og realistiske animasjoner i bildene dine og gi dem nytt liv. Det er enkelt å bruke, og resultatet blir virkelig flott.

8. november 2018 av Louise Hagemann

Vi snakker ofte om å gi bildene nytt liv. Det kan man gjøre på mange måter, men denne gjør det helt bokstavelig.

Med appen Enlight Pixaloop kan du nemlig svært lett lage virkelig flotte animasjoner i deler av bildene dine. Altså i stillbildene dine. Og det gir virkelig nytt liv i bildene.

Havn i Danmark
Full fres

Et dronebilde er frisket opp i Pixaloop med en runde aktivt kjølvann. For lettere å kunne vise effekten har vi konvertert videoen til en gif, og det reduserer dessverre kvaliteten litt.

© Klaus Nygaard

Du kan for eksempel få himmelen til å bevege seg, få vannet til å bruse eller få håret til å flagre, mens alt annet står stille.

Her i redaksjonen er vi ganske så begeistret for Pixaloop fordi det er enkelt, og fordi effekten er både flott og svært virkelighetstro.

> Les også: De beste gratisprogrammene for til bildebehandling

Dette gjør du i Pixaloop-appen

Med Pixaloop får du full kontroll over animasjonene, og du kan velge å gjøre én eller flere deler av bildet levende.

Det gjøres enkelt ved at du lager små piler i den retningen bevegelsen skal gå. Du kan også bestemme hvor fort det skal gå, og du kan fryse elementer i bildet.

Resultatet kommer ut som en video i mp4.

Surfer
Rull på bølgen

Med fingeren tegner du piler i den retningen du vil ha bevegelse, når du skal lage animasjoner i Pixaloop. På samme måte maler du over det som ikke skal bevege seg.

© Pixaloop
Pixaloop

Her ser du det ferdige resultatet, hvor bølgen beveger seg. Vi har konvertert videoen til gif for å kunne vise den fram her, så kvaliteten er ikke på topp. 

> Du kan også lage en tilsvarende effekt i Photoshop. Her kalles det cinemagraph. Se artikkelen: Slik lager du cinemagraph i Photoshop

I tillegg til animasjoner i bildemne dine kan du også gå et skritt videre og bytte ut den kjedelige himmelen med en vakker solnedgang, og du kan legge til et lag med for eksempel regn eller bobler.

Alt er veldig intuitivt i Pixaloop, og det er enkelt å eksportere til for eksempel Instagram.

Dette må du huske i animasjoner i Pixaloop

Som med så mye annet må du prøve deg fram i Pixaloop for å finne de riktige motivene for animasjoner. Himmel og vann er to elementer som nesten alltid fungerer skikkelig godt og blir seende naturlige ut.

Ikke lag bevegelser i for mange retninger, og velg en naturlig retning.

Chamonix
Ved enden av tunnelen

Bildet er fra en snøtunnel i Chamonix i Frankrike, og med Pixaloop-effekten ser det nærmest helt surrealistisk ut.

© Klaus Nygaard

Når du skal i gang med et litt mer utfordrende prosjekt i Pixaloop, for eksempel å få en flamme til å blafre eller hår til å flagre, er det lurt å zoome helt inn. 

Det gjør det lettere å markere hva som ikke skal animeres, nøyaktig.

> Les også: Mye enklere frilegging i Photoshop CC

Du kan også bruke Pixaloop til mer kreative og abstrakte prosjekter som blir festlige og annerledes, men som ikke er virkelighetstro.

 Pixaloop Hoover Dam
Levende vei

Har har vi gjort den krapp svingen ved Hoover Dam levende med Pixaloop – og fått fart på himmelen. 

> På Instagramprofilen vår, @Diginordic, kan du se videoen i høy oppløsning

© Klaus Nygaard

Hvor mye koster Pixaloop?

Appen Pixaloop er gratis.

Du kan imidlertid også få tilgang til flere muligheter, for eksempel utrolige bakgrunner og avanserte effekter, ved å kjøpe et Pro-abonnement.

Det koster enten 39 kroner i måneden, 205 kroner i året eller 649 kroner én gang for alle.

Pixaloop kan lastes ned i AppStore til iPhone og iPad her.

Bli en ekspert på bildebehandling med Digital FOTO

Har du full kontroll på, hvordan du gjør fargene flottere og detaljene skarpere når du redigerer bildene dine? Hvis ikke er det kanskje nå du skal få det.

Digital FOTO har nettopp gitt ut en ny bok med 100 tips og kurs for Photoshop, Lightroom og Elements. Boken er skrevet slik at det er noe for alle nivåer i den. Dermed får du glede av den uansett om du er nybegynner eller allerede fotograferer i råformat og redigerer alle bildene dine.

> Akkurat nå kan du få boken 100 Tips og kurs med to numre av Digital FOTO for bare 49 kroner + porto. Totalt 98 kroner. Les mer om boken her.

Tegn et abonnement på Digital FOTO og les det nye bladet nå på smarttelefon eller nettbrett med Wype-appen. Her får du også tilgang til de ni nyeste utgavene av Digital FOTO.

Du får også tilgang til onlineuniverset vår for abonnenter, Fordelssonen, hvor du finner svært mange Photoshopvideoer og fotoapper.

Kanskje du er interessert i...