Få full kontroll over kameraet i iPhone

Kameraet i iPhone har bare svært begrensede innstillingsmuligheter, men det forandrer en ny app på, til stor glede for entusiasten.

30. august 2013

I DIGITAL FOTO har vi tidligere kritisert den innebygde kamera-appen i Apples iPhone for de begrensede mulighetene. Man kan f.eks. ikke justere eksponeringskompensasjonen, og det betyr at bildene ofte blir for lyse eller mørke, og innstillingen av hvitbalansen er det også bare automatikken som kan endres, så fargene ofte blir feilaktige.

Nå kan du endelig ta kontroll over bildene allerede i fotograferingen ved hjelp av appen ProCam, som nettopp er kommet i versjon 3.0. Som noe nytt kan du nemlig justere både eksponeringskompensasjon og hvitbalanse i fotograferingen. Eksponeringen styres på en glideknapp, slik man kjenner til fra mange kameraer, og den kan justere mellom -2 og +2 eksponeringstrinn. Hvitbalansen kan man sette til forskjellige faste innstillinger, f.eks. skygge, overskyet eller lyspære. Endringene vises naturligvis direkte på skjermen.

Appen har en lang rekke andre innstillinger. Man kan blant annet bestemme hvor høy fargemetningen skal være, og hvilken kvalitet bildene skal lagres i. Dessverre virker de nye justeringene av f.eks. hvitbalanse og eksponering bare med iPhone 5 og femte generasjon av iPod touch. Appen koster vanligvis 18 kroner, men i disse dager selges den for halv pris i App Store.

Kanskje du er interessert i...