Med appen Photoscan fra Google kan du raskt skanne de gamle feriebildene

Google: Applikasjon skal erstatte skanneren

Med noen trykk på skjermen på smarttelefonen digitaliserer du de gamle, fysiske bildene.

22. november 2016

I tiden før digitalkameraer og smarttelefoner ble bildene "lagret" på papir, og i mange hjem finner man esker på esker med gamle ferieminner og familiesammenkomster, som svært sjelden får se dagens lys.

I mange år har digitalisering av den gamle bildesamlingen vært ensbetydende med at man kjøpte en skanner og kjørte bilde for bilde gjennom den. Men med lanseringen av applikasjonen Photoscan fra Google er det bare behov for noen få trykk på smarttelefonen før ferieminnet er lagret digitalt. Ifølge Google handler ikke applikasjonen om bare å ta et bilde av papirbildet med smarttelefonen, men en forbedret digital skanning med automatisk kantregistrering og perspektivkorreksjon. Ved å kombinere flere eksponeringer kan applikasjonen fjerne gjenskinn, noe som ellers kan bli et problem ved bare å ta et bilde av bildet.

Den nye applikasjonen har allerede fått mye oppmerksomhet, og flere brukere understreker at det er nødvendig med godt med lys når man skanner bildet, og selve bildebehandlingen kan også ta litt tid, avhengig av hvilken telefon man bruker applikasjonen på.

Les mer om Google Photoscan her.

Kanskje du er interessert i...