Google klar med nytt fotoprogram

Med den nye smart-appen Google Fotos til Google Phone og iOS, gjør Google det både enklere og morsommere å lagre og dele bilder.

4. juni 2015

Google er klar med sin nye app Fotos, som fås både til Googles operativsystem og Apples iOS. Appen er gratis, og man får ubegrenset med plass til bilder i skyen med en maksimal størrelse på 16,0 megapiksler per bilde. Bildene blir automatisk lagret og synkronisert, så de befinner seg trygt og er tilgjengelige på alle de enhetene man bruker. Bildene komprimeres, men lagres i en oppløsning som gjør det mulig å skrive ut i høy oppløsning.

Google organiserer automatisk bildene dine etter mennesker, steder og viktige begivenheter, så man ikke trenger å gi bildene emneord eller opprette album. Programmet er også i stand til at sette sammen panoramaer eller HDR-bilder automatisk. Google Fotos kan til og med sette sammen en liten video med noen bilder og videoklipp fra en bestemt begivenhet. Her kommer videoen automatisk ut med effekter og musikk som kan deles. Vi har allerede prøvd appen, og vi er temmelig begeistret for alle de smarte funksjonene, som virker overraskende godt. Apple har fått kamp til målstreken her.

Kanskje du er interessert i...