Nå kan du fylle fotoverktøykassen på mobilen med bare én app.

Spanske PhotoPills har utviklet en app som samler alle mulige fotoverktøy i én og samme app. 

PhotoPills - Den ultimate appen for fotografen

Det finnes et utall telefonapper som kan hjelpe deg med å ta bilder, men én app samler alle funksjonene. PhotoPills hjelper deg med både astrofotografering, landskap, solnedganger og timelapse.

9. november 2020 av Niklas Majgaard

En app for dybdeskarphet, en til å beregne eksponeringen og en for å forutse solens plassering på himmelen på et bestemt tidspunkt.

Du har sikkert allerede mange små apper som takler enkelte oppgaver, men nå kan du samle alle de viktige fotoverktøyene på ett og samme sted. Her kan du se, hvorfor PhotoPills er den beste appen for fotografer.

PhotoPills hjelper deg med å velge den beste lukkertiden

Én av de mange funksjonene i PhotoPills er Exposure, hvor du får hjelp med å velge lukkertid. Det er praktisk hvis du for eksempel eksperimenterer med lange lukkertider og kanskje jobber med et ND-filter.

Da er det nemlig vanskelig å forutsi hvilken lukkertid som er beste, fordi både ISO-verdi, blender og lukkertid blir påvirket av filteret du har på objektivet.

I en slik situasjon kan du får veldig nøyaktige utregninger, for PhotoPills tar med i beregningen hvor mørkt ND-filteret ditt er.

Under Equivalent Settings velger du bare filteret du bruker, og så får du en veldig presis utregning av hvilken lukkertid som gir deg det beste bildet.

> Les også: 8 grunner til å ta med mobilen på fototur

Eksponeringsberegner i PhotoPills

Du legger bare inn den nødvendige informasjonen i eksponeringsberegneren, og så får du opp resultatet nederst på skjermen.

© PhotoPills

PhotoPills forteller deg hvor området med dybdeskarphet ligger

Perfekt dybdeskarphet er alltid et mål for fotografer, men det er ikke nødvendigvis så lett å regne ut.

Også her kan PhotoPills hjelpe deg. Under fanen Classic DoF legger du inn kameramerket ditt og hvilken brennvidde og blenderåpning du tar bilder med. Deretter taster du inn avstanden til motivet.

Når du har lagt inn informasjonen, får du en veldig nøyaktig utregning som viser området der du har en akseptabel dybdeskarphet.

Du kan bruke funksjonen hvis du for eksempel fotograferer makro eller landskap. PhotoPills kan regne ut svært små områder med dybdeskarphet, men også større områder.

> Les også: 6 apper fotografen må ha på smarttelefonen sin

PhotoPills beregner dybdeskarpheten

Du finner enkelt og raskt all informasjon om dybdeskarpheten. Alt blir enkelt forklart på en illustrasjon.

© PhotoPills

PhotoPills vet hva solens bane er

Noe av det mest imponerende i PhotoPills er evnen til å vise solens bane gjennom kameraet på smarttelefonen din.

Du trykker bare på funksjonen Sun og velger deretter funksjonen AR. Nå åpner PhotoPills kameraet ditt og viser en linje med solens bane.

Bruk funksjonen som et kompass når du skal velge lokasjon for fotograferingen din, og så vet du nøyaktig hvor solen står opp og går ned.

PhotoPills koster 109 kroner til både iOS og Android, og du kan laste ned appen i Fordelssonen her

Photopills augmented reality

Augmented reality er innebygd i PhotoPills. Det gjør at du kan se informasjonen direkte overført til det stedet du er. 

Kanskje du er interessert i...