Lynrask raw

Den nye versjonen av Photodirector kan eksportere en rekke bilder i en fei, men lokker også med flottere hudtoner, panoramaer og andre ting som Lightroom ikke kan matche.

18. november 2014

Det er en mindre revolusjon på gang, hvor flere og flere programvareprodusenter gjør blant annet bildebehandlingen langt raskere ved å utnytte alle kreftene i datamaskinens grafikkort. Det trikset har Cyberlink nå også benyttet seg av, og speedet opp den nye raw-konverteren Photodirector 6 ved å bruke den såkalte OpenCL-teknologien. Med den kan programmet eksportere 200 bilder til jpeg på 92 sekunder. Det er ifølge firmaet mellom 2,2 og 2,6 raskere enn konkurrentene.

Photodirector 6 har også andre spennende nyheter oppe i ermet, som tar innersvingen på f.eks. Lightroom. Du kan nemlig lage panoramabilder direkte inne fra programmet, og det er også mulig å forbedre hudtonene, så ansiktene får den perfekte fargen.

Du kan også enkelt lage det optimale gruppebildet ved å kombinere flere bilder, slik at alle smiler og ingen står med lukkede øyne eller ser bort. Til den mer krevende fotoentusiasten er det nå også kommet selektive justeringer, så du f.eks. kan rette lysbalansen i en bestemt del av motivet. Du kan lese mer om Photodirector 6 her, hvor det også er mulig å kjøpe det. Det koster 908 norske kroner.

Kanskje du er interessert i...