Corel PaintShop Pro 2020

PaintShop Pro er kommet i en ny versjon som virkelig retter seg mot fotografene.

© Corel

Ny PaintShop Pro skjemmer bort fotografene

Nye PaintShop Pro 2020 fra Corel kan veldig lett bli en tøff konkurent for programmer som Elements og Photoshop. Programmet retter seg nemlig i større grad mot fotografer enn tidligere.

19. august 2019 av Poul Siersbæk

Et av de eldste bildebehandlings- og tegneprogrammene, PaintShop Pro, som har eksistert siden 2004, er klar i en splitter ny versjon.

Med Corel PaintShop Pro 2020 er det lagt opp til flere muligheter for fotografer, og på en del områder har programmet nærmet seg konkurrenten Photoshop.

Den nye versjonen av programmet kommer nemlig med et såkalt Photography Workspace - altså et brukergrensesnitt som er dedikert til fotografer. 

Det skal for eksempel gjøre at det blir enklere og går raskere å optimere bildene sine. Der er altså snakk om en optimert arbeidsflyt.

Les også: 10 nyheter i Lightroom

Corel PaintShop Pro 2020

Brukergrensesnittet har fått en skikkelig overhaling, så man har bedre oversikt over justeringsmulighetene.

© Corel

I tillegg til et nytt brukegrensesnitt har PaintShop Pro 2020 fått det nye verktøyet Smart Clone, som er et såkalt content-aware-kloningsredskap, som man også kjenner til fra Photoshop.

Dessuten er hastigheten høyere, så bildebehandlingen glir lettere. Det oppdaterte PaintShop Pro støtter også de nyeste nettbrettene og digitizerne, samt raw-formater fra de nyeste kameraer.

> Les også: Slik klarte PaintShop Pro 2019 seg

Corel PaintShop Pro 2020

Det nye, intelligente kloningsverktøyet skal levere svært overbevisende resultater.

© Corel

PaintShop Pro 2020 er dessuten forberedt for berøringsfølsomme skjermer, så du kan styre noen av funksjonene direkte på skjermen med fingrene, hvis skjermen også støtter dette.

Corel PaintShop Pro 2020 koster 599 kroner. 

Du kan lese mer om programmet og laste ned en gratis prøveversjon her.

Kanskje du er interessert i...