Gratis programmer til bilder

Selv om Photoshop Elements er et svært godt bildebehandlingsprogram, blir det overgått på enkelte punkter av gratis programvare. Her er tre programmer som gir deg flere muligheter med bildene dine.

4. juni 2014

Photoshop Elements kan utrette en masse med bildene dine. Du kan organisere dem, manipulere og forbedre dem, og programmet inneholder til og med en god raw-konverter. De helt avanserte funksjoner må man likevel unnvære, men da kan man supplere med gratis programvare. Vi har funnet tre programmer som på spesielle punkter gjør det enda bedre enn Elements,.

Det er den superavanserte raw-konverteren RawTherapee, organiseringsprogrammet XnViewMP, samt bildebehandlingsprogrammet GIMP, og i artikkelen her kan du se hvor de slår Elements. Har du allerede Elements, bør du likevel overhodet ikke avinstallere det, for det har fortsatt mange funksjoner som disse tre programmene ikke kan hamle opp med, og brukervennligheten er langt på vei høyere, men skal det være avansert, er de tre programmene glimrende alternativer.

Kanskje du er interessert i...